Něco o mně

Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Borůvkový cheesecake s bílou čokoládou Borůvkový cheesecake s bílou čokoládou

    Středa, 30. Červenec 2014
Cheesecake jsem prvně ochutnala před několika lety, když mi ho daroval přítel první rok k narozeninám. Vyrobil ho pro mě sám a dodnes si pamatuju na tu skvělou chuť ricotty, máslových sušenek a rozpečených jahod.
    Od té doby jsem se ho naučila dělat sama na různé způsoby - pečený, nepečený, s ricottou, philadelphií nebo mascarpone.. Na tento recept jsem použila dva druhy sýrů, které jsou vlastně kombinací italské kuchyně, která používá syrovátkový sýr Ricotta a americké kuchyně, pro kterou je zase typický sýr Philadelphia.
    Za moderní zakladatele cheesecaku se sice považují Američané, ale úplně první zmínka o tomto "tvarohovém dortu" sahá až do antického Řecka, jehož chuť a konzistence se samozřejmě od té dnešní značně lišila.

(Ne)dokonalé makronky Makronky

    Středa, 23. Červenec 2014
Makronky, jsou tak...miluju je a zároveň nenávidím. Obyčejné čtyřcentimetrové kolečko, mohlo by se zdát, přitom člověk potřebuje vychytat tolik pravidel, aby byly dokonalé. A kolikrát se stane, že se ani přes dodržení všech důležitých zásad nemusí povést. Stačí prostě nějaká špatná konstelace, negativní energie vyslaná z vesmíru a z makronek se stanou obyčejné cookies.
    Nevím, v čem to přesně vězí, ale musíte je prostě mít, pořád dokola zkoušet nové recepty a postupy a hledat tu nejdokonalejší verzi. Makronky jsou dnes jednoduše fenoménem, všichni je zbožňují. Jde o dokonale elegantní dezert všech možných barev a chutí, který se hodí jako doplněk ke kávě, jako předkrm v jeho slané verzi nebo třeba jako malá svačinka do kabelky, která zažene hlad.. A tak i já musela podlehnout.

Nejlepší Tiramisu Tiramisu

    Pátek, 18. Červenec 2014
Nepečené dezerty jsou v létě fajn, bývají většinou rychlé na přípravu a nemusíte trávit čas u rozpálené trouby.
    Jedním z mých nejoblíbenějších je určitě toto tiramisu, jehož recept pochází z autentické italské restaurace. Používá se do něj cukrový rozvar, známý třeba také při výrobě makronek a je bez alkoholu, což kromě dětí mohou ocenit i někteří dospělí..
    Krém je krásně nadýchaný a pro letní večery jako stvořený. Úspěch má vždycky, když ho podávám návštěvě jako závěrečnou tečku na nějaké zahradní párty.
Vykročte do letního večera s lehkostí.. ;)

Stout Gingerbread (zázvorový chlebíček) Zázvorový chlebíček

    Středa, 16. Červenec 2014
První zmínka o zázvorovém chlebíčku sahá prý až do roku 1796, kdy ho poprvé ve své kuchařce otiskla Amelia Simmons. Tak jako dnes máme nespočetné množství receptů a kuchařek obsahující nejrůznější dorty a koláče, v 19. století byly v Americe stejně populární právě nejrůznější recepty na zázvorové chlebíčky.
    A tak se zkusme aspoň na chvilku vrátit v čase o krok zpátky a pojďme nakouknout do amerických domácností devatenáctého století.
    Chlebíček dělám nejraději přes vánoční svátky. Nejenže je díky pivu vláčný, ale také úžasně voní po skořici, kardamomu nebo hřebíčku, prostě po Vánocích..i když si ho upečete teď v létě, až vám vůně čerstvě upečeného chlebíčku provoní kuchyni, uvidíte, že se vám vybaví všechny krásné vánoční vzpomínky..

Sušenky s parmezánem (Biscotti con parmigiano) Sušenky s parmezánem

    Pondělí, 14. Červenec 2014
Kdyby se mi někdo zeptal, co nikdy nesmí chybět v naší ledničce, odpověděla bych, že kromě několika základních potravin je to určitě parmezán.
    Nejraději ho mám čerstvě nastrouhaný na těstovinách nebo salátu a pak v těchto sušenkách, které se u nás dělají hlavně na Vánoce. Pokaždé je pyšně naskládám do nějaké krásné krabičky, ale skoro marně, protože v ní vydrží jen pár dní. Ale přiznávám, že nejvíc na ně chodím stejně já. A tak se po týdnu opakují další a další várky těsta, dokud Vánoce neskončí a my po nich nejsme totálně přejezení.
    Během roku je dělám z poloviční dávky a pak si je po večerech vychutnávám k dobrému vínu nebo aperitivu. Jedná se sice o slanou variantu receptu, ale v sušenkové kategorii si určitě zaslouží být.

Veselé sušenky s polevou Veselé sušenky s polevou

    Středa, 9. Červenec 2014
V takovém deštivém dni jako je ten dnešní hledám vždycky něco, co ho udělá aspoň trochu veselejší a barevnější. Vanilkové sušenky hrají krásnými pastelovými barvami a určitě jsou tou pravou sázkou na zamračené letní odpoledne.
    Stačí k tomu několik základních ingrediencí, potravinářské barvičky, kreativní nálada a výtvarné odpoledne může začít!
    Zapojte do jejich výroby děti nebo je vytvořte někomu pro štěstí, zabalené do celofánového sáčku s osobním vzkazem nebo přáním. Barevná zvířátka vás určitě rozveselí a jak už někdo řekl „Veselost je nebem, pod kterým se všechno daří“.. hezký den;)

Čokoládový dortík s mandlemi a karamelem Čokoládový dortík s mandlemi a karamelem

    Pondělí, 7. Červenec 2014
Další narozeninové pečení je tady a s ním i příprava čokoládového dortu. To už je taková malá tradice - když slavnostní dort pro můj protějšek, tak jedině s  čokoládou.
    Tentokrát jsem ho doplnila o kousky křupavých mandlí a lahodný karamel. Opět jeden z dezertů, na kterém může vzniknout závislost!
    Je hutný a sytý, přesto vás něco nutí sníst další a další sousto.. tak hurá do něj! Kiss

Pastel Ombre Layer Cake Pastel Ombre Layer Cake

    Sobota, 5. Červenec 2014
Miluju všechno, co hraje pastelovými barvami a když jsem přemýšlela, jaký dort připravit na sobotní narozeninovou oslavu, došlo na fialovo-tyrkysový čtyřpatrový  čokoládový dort s úžasně nadýchanou malinovo-vanilkovou náplní v ombre stylu.
    Na tomto dortu se mi líbí kontrast čokoládového korpusu a světlé vanilkové náplně, do které jsem ještě navíc přidala čerstvé maliny. A ombre je teď trendem nejen ve vlasech, ale i na dortech. Je to jednoduchá technika, kdy stačí přimíchat do krému několik kapek potravinářského barviva a pak už se jen nechat unášet fantazií a vrstvit barvičky v nejrůznějších odstínech.
    A pokud byste si přeci jen nevěděli rady, krásné nápady najdete třeba tady. Dort také vypadá fantasticky v paletách růžové nebo červené třeba s jahodovou náplní.

Jahodový džem s mátou a černým pepřem Jahodový džem s mátou a černým pepřem

    Úterý, 1. Červenec 2014
Červen je měsíc, kdy u nás nemůžou chybět dezerty z čerstvě sklizených jahod, ale hlavně také domácí jahodový džem.
    Od babičky mám spoustu receptů a ty většinou kromě jahod a želírovacích prostředků neobsahují žádné jiné ingredience, tak jsem si letos říkala, že je načase, abych vyzkoušela něco nového.
    A vznikl nápad na přípravu džemu v atraktivní kombinaci jahod, máty a kuliček černého pepře. Džem je lehce pikantní a ocení ho určitě všichni, co mají rádi nevšední chutě.
    Třeba namazaný na čerstvém kousku bagetky se skleničkou růžového vína nemá chybu.. Hezký zbytek června a VIVAT jahodám!

Cupcakes Margarita Cupcakes Margarita

    Sobota, 28. Červen 2014
Margarita cupcakes jsou jedním ze skvělých receptů od americké pekařky Jennifer Shea a ocení je určitě všichni, kteří pořádají letní párty nebo oslavu.
    To pravé letní osvěžení spočívá hlavně v tom, že jsou plné šťavnatých limetek. Také obsahují tequilu, proto jak už název napovídá, připomínají známý mexický koktejl Margarita. (V Americe je Margarita dokonce tak populární, že je na 22. února vyhlášen „National Margarita Day“)..
    Pokud tedy chceme párty přivést k ještě větší dokonalosti, můžeme je podávat společně s tímto oblíbeným koktejlem..
    Tentokrát jsem upekla dvě dávky na oslavu kolaudace, tak snad budou mít úspěch..držte mi palce! A příští dávka exotiky tady třeba s Piña Colada Cupcakes.. Adiós!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Copyright 2014VFB Media