Pod jménem Jeanne [žan] si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem 30ti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.
    Moje láska k vaření a sladkému pečení obzvlášť začala už v dětství, když jsem jako malá radostně pomáhala v kuchyni svým babičkám a měla tak možnost ochutnávat a učit se péct nejrůznější dobroty, jak ty tradiční od české babičky, tak i speciality babičky francouzské.
    A tehdy se kromě pečení zrodila také má vášeň k Francii, samozřejmě nejen k Paříži, parfémům, módním návrhářům, levandulové Provence nebo francouzským impresionistům, ale také k francouzským cukrárnám a jejich nezapomenutelné atmosféře, lahodným makronkám, křupavým croissantům, koláčům quiche...tak bych mohla pokračovat do nekonečna.. Babiččina pečení i Francie zůstanou navěky mou inspirací..
    V poslední době jsem kromě pečení rodinných receptů, objevování nových chutí a sdílení svých výtvorů na nejrůznějších oslavách propadla např. mánii amerických cupcakes, dekorování dezertů a nejnověji i fotografování a blogování. A tak vznikl blog pod typickým francouzským názvem Chez Jeanne [še žan] (U Jany), na kterém bych se ráda podělila o sladké recepty, které dokážou udělat lepší den a to všechno s alespoň malým nádechem mých oblíbených vintage cukráren..

P.S. La vie est douce

S láskou, Jana ♥

Copyright 2014VFB Media