O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Fresh skleničky s malinami

    Čtvrtek, 9. Listopad 2017
Rychlé a sladké snídaně, to je teď moje oblíbené! Jednoduchá jídla miluju, a tak vznikla za pět minut inspirace na blog, odvozená od toho, co se právě nacházelo u nás v ledničce. Supersnídaně. Jemná. Krémová. Zdravá. S vůní čerstvých malin. To je sklenička naplněná smetanovým jogurtem, ovocem a křupavým topingem. Zase se samozřejmě nabízí tisíce variant, k malinám můžete přidat nasekanou hořkou čokoládu, nebo je třeba můžete nahradit vrstvou kiwi a tak dále a tak dále.. Ňam ňam! P.S. Pro příklad mrkněte, jak je taková snídaně pro naše tělo prospěšná: smetanový jogurt obsahuje vitamín D, vápník, bílkoviny a živé bakterie, obsažené barvivo v malinách zase patří mezi nejsilnější antioxidanty, oříšky jsou zdrojem vitamínu B, minerálů a kyseliny listové, nejcennější jsou pak vločky díky obsahu minerálních látek, antioxidantů, rozpustných vláknin, vitamínu B a K, bílkovin, nenasycených mastných kyselin, železa, vápníku, fosforu a lecitinu (wau)!

Recept

Ingredience:


Pro dva
1 smetanový jogurt (např. Choceňský 380g - smetanový jogurt by měl obsahovat pouze smetanu a živou jogurtovou kulturu)
1 vanička čerstvých malin (cca 125 g)
1 čajová lžička chia semínek
2 čajové lžičky javorového sirupu nebo medu
hrstka ovesných vloček a nasekaných lískových oříšků
čerstvé ovoce a lístky máty na ozdobu


Pomůcky:

dvě menší skleničky


Postup

Kelímek jogurtu rozdělíme mezi dvě skleničky. V mističce rozmačkáme maliny s chia semínky a dosladíme je javorovým sirupem nebo medem. Malinovou směsí pak ozdobíme jogurt. Na pánvi si ještě nasucho opražíme ovesné vločky a nasekané oříšky. Jakmile se pánev rozvoní, dozdobíme skleničky opraženou směsí spolu s čerstvými lístky máty. A máte hotovo;-)

Copyright 2014VFB Media