O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Ovesná kaše s banánem a arašídovým máslem

    Středa, 13. Září 2017
Jak se říká, ráno dělá den a tahle vyvážená porce kaše vás do skvělého dne stoprocentně naladí! Recept je pro všechny, co mají rádi zdravé snídaňové kaše a kombinaci banánu a arašídového másla obecně, kterou já úplně zbožňuju! Na arašídové máslo přikládám také rovnou recept, protože jeho výroba je strašně rychlá a jednoduchá a protože domácí chutná stejně nejlépe! Můžete ho pak uplatnit nejen při dochucování kaší, ale namazat si ho na opečený toust, moc dobré je s lívanečky a karamelizovaným banánem nebo z něho můžete upéct třeba sušenky a samozřejmě se dá jíst perfektně i samotné, když vás najednou přepadne mlsná. U nás doma jsou snídaně takovým malým obřadem, takže si klidně dokážu představit všechny tyhle chody pohromadě a na oříškových máslech máme už dlouhou dobu závislost (mrkněte na blogu třeba na domácí nutellu).. AŤ ŽIJOU DLOUHÉ, POMALÉ SNÍDANĚ!

Recept

Ingredience:


Na kaši - 4 porce
250 ml jemných ovesných vloček (1 hrnek)
600 ml vody
špetka soli
1 větší banán
2 lžíce arašídového másla
80 ml polotučného mléka
1/2 lžičky másla

Topping
čerstvé ovoce, arašídové máslo, granola
javorový sirup na doslazení

Arašídové máslo - 1 sklenička
150 g nesolených arašídů, pražených loupaných
1 lžíce medu
2 lžíce arašídového (slunečnicového) oleje
špetka soli


Pomůcky:

stolní mixér, sklenička s víčkem


Postup

1. Arašídové máslo
Do mixéru dáme nejprve olej, med a špetku soli. Arašídy si ještě můžeme lehce orestovat nasucho na pánvi a pak je přidáme do tekuté směsi v mixéru.

2. Vše mixujeme 5 - 10 minut, až nám vznikne lehce roztíratelná, krémová konzistence. Máslo přendáme do skleničky s víčkem a uchováváme na tmavém a suchém místě několik dní, v ledničce vydrží určitě 1 měsíc.

3. Kaše
Do středně velkého kastrůlku nasypeme vločky, přilijeme vodu a přidáme špetku soli. Vločkovou směs ohříváme za občasného míchání až k bodu varu.

4. Potom ztlumíme plamen a za stálého míchání vaříme max. 5 minut. Teprve potom přidáme zbývající ingredience, banán nakrájený na kolečka, arašídové máslo, mléko a půl lžičky másla. Kaši ještě chvíli za stálého míchání povaříme, pak ji rozdělíme do misek a podáváme!

5. Můžeme ji ještě ozdobit čerstvým ovocem - zbývajícími plátky banánu, malinami, borůvkami.., ochutit javorovým sirupem a arašídovým máslem, případně posypat křupavou granolou.

Copyright 2014VFB Media