O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Borůvkové nanuky

    Čtvrtek, 16. Srpen 2018
Léto ještě není u konce a nějaké ty vysoké teploty nás v nadcházejících dnech nejspíš neminou, tak by se vám mohl hodit úplně snadný recept na domácí borůvkové nanuky, které jsou tou zdravější variantou, vhodnou i pro malé děti, a které dokážou opravdu krásně osvěžit! Nejsem moc velký fanda kupované zmrzliny, většinou mi přijde moc přeslazená, právě proto vyrábím ráda domácí nanuky, protože si je můžu doladit podle svého. Většinou do nich nedávám žádný cukr, tady v receptu jsem přidala akorát trochu medu, který můžete případně nahradit jakýmkoliv jiným oblíbeným sirupem (agáve, javorovým..) Na domácí nanuky vám postačí čerstvé ovoce, v tomto případě borůvky - ale můžete použít i třešně, jahody, broskve nebo maliny a pak už jen stačí upravit množství přirozeného sladidla podle sladkosti a druhu ovoce. Smícháte je s dobrým poctivým jogurtem pro ještě lahodnější a jemnější chuť a to je celá alchymie!

Recept

Ingredience:


2 hrnky borůvek
2 lžíce medu (nebo např. agávového sirupu)
2 hrnky řeckého jogurtu (čistého nebo vanilkového)


Pomůcky:

tvořítka na nanuky, dřívka


Postup

1. Borůvky rozmixujeme v mixéru na vysokou rychlost, přendáme je do mísy a smícháme s medem (agáve). Do směsi pak přidáme jogurt a jen jemně všechno stěrkou promícháme, pokud chceme, aby směs zůstala po zmrazení částečně žíhaná.

2. Nalijeme do připravených nanukových formiček až po okraj. Pokud máme ve formičkách dírky na dřívka, zapíchneme je hned a vše dáme zamrazit.

3. Pokud ne, nanuky zamrazíme rovnou a teprve po 2 hodinách zapíchneme do nanuků dřívka a nanuky zmrazíme ještě dalších 5 hodin, nebo nejlépe přes noc.

3. Když jsou nanuky zmrzlé, formičky nahřejeme pod kohoutkem teplou vodou, nanuky vytáhneme za dřívko a ihned podáváme.

Copyright 2014VFB Media