O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Crème brûlée z mléčné čokolády

    Pátek, 13. Březen 2017
Jedno z našich nejoblíbenějších sladkých mámení - crème brûlée - dělám neustále dokola a konečně jsem se také včera odhodlala vyzkoušet kromě základního francouzského receptu s vanilkou něco nového. Když místo vanilkového lusku přidáte kvalitní mléčnou čokoládu, vznikne vám neuvěřitelně sametový a lehký dezert, který vám spolu s karamelovou krustou navrchu zaručí opravdový gastronomický zážitek! Na tak jednoduchý dezert spojený ze čtyř ingrediencí je to malý zázrak.. S jemným křupnutím si vychutnejte každou lžičku! A MĚJTE SE KRÁSNĚ ♥

Recept

Ingredience:


Na 4 mističky

80 g kvalitní mléčné čokolády
240 g smetany na šlehání
50 g krupicového cukru
2 žloutky

40 g třtinového cukru na karamelovou krustu


Pomůcky:

elektrický ruční šlehač, cukrářský teploměr, flambovací pistole, 4 keramické mističky


Postup

1. Troubu si předehřejeme na 100 stupňů. Mléčnou čokoládu nasekáme najemno. Do menšího kastrůlku nalijeme smetanu s polovinou cukru, mícháme a zahříváme na plotně, až se cukr rozpustí. Do horké tekutiny pak vmícháme nasekanou čokoládu. Dobře promícháme, dokud se všechna čokoláda nerozpustí. V menší míse si elektrickým šlehačem prošleháme žloutky se zbytkem cukru do světlé a nadýchané konzistence.

2. Horkou téměř vařicí čokoládovou směs pomalu naléváme do mísy s našlehanými žloutky a zároveň mícháme ruční metlou. Spojenou směs pak vrátíme zpátky do kastrůlku a za stálého míchání ji zahřejeme na teplotu 83 stupňů. Připravený krém rozlijeme mezi 4 mističky a ty přendáme do trouby na cca 50 minut, nebo dokud se krém nezpevní. Po vyndání z trouby necháme mističky vychladnout a pak je přendáme do ledničky alespoň na 6 hodin. Před servírováním posypeme každou misku vrstvou třtinového cukru a pomocí flambovací pistole vytvoříme karamelovou krustu.


Užijte si každé sousto!

via GIPHY

Copyright 2014VFB Media