O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Nanuky z manga, banánu a kokosového mléka

    Pátek, 18. Srpen 2017
Ideální odpolední relax si právě teď představuju u vody s něčím mraženým v ruce, nejlépe domácí výroby! Nám už se v mrazáku chladí několik kousků nanuků a mám radost, že vám na ně v tomhle horkém počasí můžu nabídnout skvělý recept, který se u nás doma stal letos v létě absolutním favoritem! Jako základ budete potřebovat tři exotické ingredience - banán, mango a kokosové mléko, které dohromady tvoří neodolatelnou kombinaci. Konzistence je krásně krémová, chuť není přeslazená a vůně vám bude připomínat povědomý exotický koktejl. P.S. Zbývající směs nechte vychladit a vypijte jako smoothie;-) Krásný zbytek srpna!

Recept

Ingredience:


Na 6 nanuků
1 mango
1 banán
1/2 plechovky kokosového mléka nebo krému
1 lžička vanilkového extraktu
1 polévková lžíce medu (javorového sirupu)
kokosové lupínky na ozdobu


Pomůcky:

mixér, forma na nanuky, (nanuková dřívka)


Postup

1. Mango oloupeme, zbavíme pecky a spolu s banánem ho nakrájíme na větší kusy. Všechny ingredience kromě kokosových lupínků vhodíme do mixéru a umixujeme dohladka.

2. Směs nalijeme do nanukové formy a dáme na několik hodin ztuhnout do mrazáku. Před podáváním necháme chvíli formu povolit na pokojové teplotě nebo pár sekund nahřejeme pod teplou vodou a nanuky vyjmeme.

3. Každý nanuk ještě můžeme ozdobit nahrubo nasekanými kokosovými lupínky. Užijte si je!

Copyright 2014VFB Media