O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Fit lívanečky

    Pátek, 3. Březen 2017
Po receptu na banánové lívanečky z ovesných vloček sáhnu vždycky, když se mi zachce rychlé a zdravé snídaně! Nejde o nic světoborného, příprava je opravdu ultrajednoduchá a na těsto vám postačí tři základní suroviny, ale dá se vymazit k dokonalosti přidáním vašich oblíbených ingrediencí. Já si je zalévám javorovým sirupem a k tomu přidávám buď na plátky nakrájené banány a nasekané ořechy nebo jako dnes tvaroh, domácí borůvkový džem a čerstvé borůvky. (Množství si můžete znásobit podle počtu osob, všeho vždycky přidáte do těsta dvojím dílem..) Krásný slunečný den a užívejte si společné snídaně ;-)

Recept

Ingredience:


Pro dva

Těsto
2 hrsti ovesných vloček
2 menší banány nebo 1 velký
2 vajíčka

kokosový olej na smažení

Na ozdobu
plnotučný tvaroh
domácí borůvkový džem
čerstvé borůvky

javorový sirup na doslazení


Pomůcky:

mixér, pánev (na lívance)

Postup

1. Do mixéru přidáme ingredience na těsto - vločky, nakrájený banán a vajíčka. Všechno společně rozmixujeme na hladkou směs. Pak si na plotně rozpálíme pánev s trochou kokosového oleje, lžící nabereme těsto a rozprostřeme ho na pánvi do tvaru lívanečku. Opékáme dozlatova z každé strany.

2. Do mističek si připravíme rozmíchaný tvaroh, domácí borůvkový džem a opláchnuté borůvky a podle chuti lívanečky na talíři dozdobíme.

3. Osladíme ještě javorovým sirupem a snídaně může začít!


Copyright 2014VFB Media