O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Nejlepší nepečený cheesecake

    Úterý, 20. Červen 2017
Tento cheesecake jsem nazvala úplně jednoduše “nejlepším”, protože je opravdu tím nejchutnějším, co jsem dodnes ve světě sýrových dortů okusila. A paradoxně je to ten nejjednodušší recept. Dokazují to i komplimenty mých blízkých, tak se těším, že ho budu šířit dál a donesu ho třeba jako proviant nějaké návštěvě.. Osobně mám raději nepečené cheesecaky, které mají většinou krémovější a jemnější konzistenci, tady tu nejlahodnější sametovou náplň tvoří kombinace tří ingrediencí - mascarpone, šlehačka a bílá čokoláda. Zbytek už jen skvěle doplní máslové sušenky a čerstvé ovoce. Pravděpodobně se hodí více na léto, ale já mu neodolám v jakémkoliv ročním období. Ještě se sluší napsat, že recept jsem před časem našla na instastories jedné slovenské blogerky, s malými úpravami ho použila a dobře jsem udělala! Tímto také všem mamkám doporučuju její minidiamondblog, kde i já našla spoustu inspirace pro naší malou Milu. Mějte se nádherně a budu ráda za vašeho ohlasy, jestli cheesecake vyzkoušíte;-)

Recept

Ingredience:


300 g sušenek Digestive (zn. McVitie’s / jiné sušenky)
150 g másla + na vymazání formy
200 g bílé čokolády
250 ml smetany na šlehání 33%
500 g mascarpone (používám zn. Galbani)
čerstvé ovoce (maliny, jahody, borůvky)


Pomůcky:

dortová forma, robot, potravinářská fólie


Postup

1. Nejdříve si lehce vymažeme formu máslem. Ve vodní lázni si rozpustíme dohladka bílou čokoládu, dáme stranou. Sušenky rozdrtíme v robotu, pomocí mixéru nebo válečkem na těsto. Máslo si rozpustíme v malém kastrůlku a smícháme ho s najemno rozdrcenými sušenkami. Sušenkovým korpusem pak vyplníme dno formy. Polévkovou lžíci dobře upěchujeme.

2. V robotu si pak krátce prošleháme šlehačku a mascarpone. Přidáme vychladlou bílou čokoládu a ručně ji stěrkou vmícháme do smetanové směsi. Hotovu náplň nalijeme na sušenkový korpus.

3. Formu zakryjeme potravinářskou fólií a vše dáme ztuhnout nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc do ledničky. Před servírováním ozdobíme cheesecake čerstvým ovocem. Nechte si chutnat!

Copyright 2014VFB Media